Hello There, Guest!
 Login  Register
 Login  Register


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

G K questions


#1

G. K. questions

[18136]
Q.1) Threat of global warming is increasing due to increasing concentration of:
(A) Ozone (B) Nitrous oxide
© Sulphur dioxide (D) Carbon dioxide
Q.2) When a body is taken from the earth to the moon :
(A) Its weight increases
(B) Its weight decreases
© Its weight remains unchanged
(D) It becomes completely weightless
Q.3) Expansion during heating :
(A) Occurs only in solid
(B) Increases the weight of the material
© Decreases the density of the material
(D) Occurs at the same rate for all liquids and solids
Q.4) The Finance Commission is primarily concerned with recommending to the President about :
(A) The principle governing grants-in-aid to be given to the States
(B) Distributing the net proceeds of the taxes between the Centre and the States
© Neither (A) nor (B)
(D) Both (A) and (B)
Q.5) The Parliament can make law for the whole or any part of India for implementing International
Treaties :
(A) With the consent of all the States
(B) With the consent of majority of States
© With the consent of the State concerned
(D) Without the consent of any State
Q.6) Rajya Sabha can delay the Finance Bill sent for its consideration by the Lok Sabha for a maximum
period of :
(A) One month (B) One year
© Seven days (D) Fourteen days
Q.7) The First day session of Indian Constituent Assembly was chaired by :
(A) Dr. Rajendra Prasad (B) Pandit Jawahar Lal Nehru
© Dr. B.R.Ambedkar (D) Dr. Sachchidanand Sinha
Q.8) Which one of the following is not a department in the Ministry of Human Resource Development?
(A) Department of Elementary Education and Literacy
(B) Department of Secondary Education and Higher Education
© Department of Technical Education
(D) Department of Woman and Child Development
Q.9) Who is known a the first Law Officer of India?
(A) Chief Justice of India
(B) Law Minister of India
© Solicitor General of India
(D) Law Secretary
Q.10) The Comptroller and Auditor General is appointed by the President. He can be removed :
(A) By the President
(B) On an address from both Houses of Parliament
© By the Supreme Court
(D) On the recommendation of the President by the Supreme Court
Q.11) Nathu La Pass is situated in which state?
(A) Arunachal Pradesh (B) Assam
© Meghalaya (D) Sikkim
Q.12) Who will decide the Office of Profit?
(A) President and Governor
(B) Union Parliament
© Supreme Court
(D) Union Public Service Commission
Q.13) To be officially recognized by the Speaker of Lok Sabha as an Opposition Group, a party or Coalition
of Parties must have at least :
(A) 50 members (B) 60 members
© 80 members (D) 1
3
of total members of the Lok Sabha
Q.14) Which of the following is not included in the Directive Principles of State Policy?
(A) Prohibition of liquor
(B) Right to work
© Equal wage for equal work
(D) Right to information
 Reply
#2

CUREENT GK QUESTIONS

[30056]

1. Who is the present Governor of RBI?
Ans: Y.V. Reddy

2. Which of the following companies has recently acquired Flag telecom, USA?
Ans: Reliance Infocomm

3. Who is Chairman of the Planning Commission of India?
Ans: Dr. Manmohan Singh

4. Who is the Chairman of Wipro Industries?
Ans: Azim H. Premji

5. What was the venue of the last ASEAN meeting?
Ans: Vientiane in Laos in November 2004

6. Where is the headquarters of the European Union?
Ans: Brussels

7. Sunil Bharti Mittal is the CMD of
Ans: Bharti Enterprises

8. VSNL has recently acquired TYCO which belongs to
Ans: USA

9. The automobile giant Hyundai hails from
Ans: South Korea

10. Ratan Tata Commission is meant for
Ans: Investment

11. What was the focus of the Ninth Five-year plan?
Ans: Agriculture and rural development along with employment generation and poverty eradication.

12. What was the duration for India s Tenth Five-year plan?
Ans: From 2002-07

13. Microsoft has recently established its largest development centre in which of the following city?
Ans: Hyderabad

14. Rupee is not a currency of
Ans: Bangladesh

15. The term sweated labour means
Ans: Underpaid, cheap labour

16. The term disguised employment is found mainly in
Ans: Agricultural sector

17. The defunct Dabhol Power Plant is located in
Ans: Maharashtra
 Reply

Important Note..!

If you are not satisfied with above reply ,..Please

ASK HERE

So that we will collect data for you and will made reply to the request....OR try below "QUICK REPLY" box to add a reply to this page
Popular Searches: hind mazdoor sabha, adaptive filters 2 mark questions and answer 2 marks questions answers, assistant professor interview questions and answers electronics9063applications of fuzzy logicw questions and answers electronics, best interview questions and questions, aodv ietf development experience interview questions and answers pdf93650pega prpc development experience interview questions and answers pdf, basic electronics questions and answers two marks75915basic electronics questions and answers two marks, adc lab viva questions and answer pdf19136adc lab viva questions and answer pdf,

Quick Reply
[-]
Message Type your reply to this message here.
Image VerificationPlease enter the text contained within the image into the text box below it. This process is used to prevent automated spam bots.
Image Verification
(case insensitive)


Possibly Related Threads...
Thread
Author
  /  
Last Post
Replies: 0
Views: 663
04-16-2017, 07:58 AM
Last Postfreny john
Replies: 0
Views: 684
04-16-2017, 07:53 AM
Last Postviswajith
Replies: 1
Views: 788
04-16-2017, 07:47 AM
Last Postbasheer
Replies: 1
Views: 704
04-16-2017, 07:36 AM
Last Postrenu
Replies: 1
Views: 379
04-16-2017, 06:19 AM
Last Postdineshkumar
Replies: 0
Views: 326
04-16-2017, 05:29 AM
Last Postdorababu08

 
Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)